Untitled logo

Почитувани,

Македонската академија на науките и уметностите и Балканскиот институт за вера и култура Ве покануваат на научната конференција под наслов:

БИБЛИЈАТА И КНИЖЕВНОСТА

Поздравни обраќања при отворањето на конференцијата ќе одржат академик Таки Фити, претседател на МАНУ и академик Катица Ќулавкова, раководител на Проектот.

Скопје, МАНУ, 20-21 април 2017 (четврток и петок), 10:00 часот.

Работни јазици: македонски и англиски.

Програмата на научната конференција може да ја погледнете: ТУКА

Contact

Macedonian Academy of Sciences and Arts
Bul. Krste Misirkov, 2, P.O. Box 428
1000 Skopje, Republic of Macedonia
Phone: ++389 (0)2 32 35 400
Fax:++389 (0)2 32 35 500
manu@manu.edu.mk
http://manu.edu.mk/en

Facebook