• Blaze Koneski

  President 1967 - 1975

 • Mihajlo Apostolski

  1976 - 1983

 • Jordan Pop - Jordanov

  1984 - 1991

 • Ksente Bogoev

  1992 - 1999

 • Georgi Efremov

  2000 - 2001

 • Mateja Matevski

  2001 - 2003

 • Cvetan Grozdanov

  2004 – 2007

 • Georgi Stardelov

  2008 - 2011

Меѓународна научна конференција: „Дијалогот меѓу цивилизациите и предизвиците на толеранцијата во дигиталната ера“

 Македонската академија на науките и уметностите 

во организација со Мисијата на ОБСЕ во Скопје, на 16 ноември 2016 година

традиционално ќе го одбележи Меѓународниот ден на толеранцијата.

 

Одбележувањето на Меѓународниот ден на толеранцијата во Македонската академија 

на науките и уметностите се организира по петти пат и се предвидува во иднина на овој ден

во Академијата да се одржуваат научни дискусии и дебати, и на тој начин да се даде свој

придонес кон овој значаен датум.

 

По тој повод, од име на организаторите и од мое лично име, Ве поканувам да присуствувате

на настанот и да земете активно учество во дебатата на тема: „Дијалогот меѓу

цивилизациите и предизвиците на толеранцијата во дигиталната ера“.

 

Сметаме дека со вашето присуство ќе дадете голем придонес за одржување на квалитетна

дебата и дискусија.

 

 Вашиот одговор молам испратете го на Елена Мујоска:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.* * *Macedonian Academy of Sciences and Arts, in cooperation

with the OSCE Mission to Skopje, on 16 November 2016 will be marking the International

Tolerance Day


The International Tolerance Day at the Macedonian Academy of Sciences and Arts is being marked 

for the fifth time in a row, while scientific discussions and debates are planned to take place at 

the Academy on this occasion in the following years thus contribute in marking this significant date.

 

On this occasion, in the name of the organizers and in my personal name, I kindly invite you 

to attend the event and take active participation in the debate entitled: “The Dialogue between 

the Civilizations and Challenges towards Tolerance in the Digital age”.

 

We believe that your participation will contribute substantially towards a quality debate 

and discussion.  

 

Thank you for submitting your reply at the following address: 

Elena Mujoska:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

 

 

Вести и настани

Повик за тендери
15 Фев 2017 11:08


За потребите на проектот “Иницијативи за иновативна соработка во пограничен регион”, финансиран од програмата Interreg IPA Cross-Border-Cooperation Programme 2014-2020 (IPA II), CCI 2014TC16I5CB006, Македонската академија на науките и уметностите ги распишува следните тендери: Ангажирање на фирма која ќе спроведе теренско истражу [ ... ]

повеќе...
Повик за тендер / Competitive tender
14 Фев 2017 13:22

  Експерти и консултанти за БГ-МК ПС Градење на капацитетите за конкурентност и иновации   14.02.2017

Референтен броj: CB006.1.31.158/LP-01

Македонската академија на науките и уметностите распишува тендер со референтен број CB006.1.31.158 / LP-01 за експерти и консултанти за градење на капацитети за конкурентност и и [ ... ]

повеќе...
Предавање и затворање на изложбата ЕВРОПСКИ КОНТЕКСТИ
24 Ное 2016 09:08

Во организација на Македонската академија на науките и уметностите, Галеријата на Матица српска, Српската академија на науките и уметностите и Амбасадата на Република Србија во Република Македонија, во Галеријата на Македонската академија на науките и уметностите на 25 ноември 2016 (петок), во 18 ч [ ... ]

повеќе...
Поранешни статии