++389 (0)2 32 35 400

Во посета на МАНУ престојуваше делегација на Црногорската академијана науките и уметностите

 На 3 јуни 2024 година, делегација на Црногорската академија на науките и уметностите во предводена од акад. Драган К. Вукчевиќ, претседател на покана на претседателот

Прочитај повеќе »

Соопштение за научно-стручна расправа: Како до најсоодветен модел за финансирање на високото образование и научноистражувачката дејност

Центарот за стратегиски истражувања „Ксенте Богоев“ при МАНУ, во рамките на активностите за реализирање на Програмата за работа за 2024 година, и пошироко во рамките

Прочитај повеќе »