++389 (0)2 32 35 400

Одделение за уметност

Во Одделението за уметност се застапени следниве уметности: литература, сликарство, скулпторство, музика, архитектура и уметничка критика.

Членови на Одделението се:

  • Божин Павловски (литература),
  • Васко Ташковски (сликарство),
  • Влада Урошевиќ (општа и компаративна книжевност),
  • Газанфер Бајрам (сликарство),
  • Митко Маџунков (литература).

Дописен член на одделението е:
Венко Андоновски (филолошки науки)

Списанија на Одделението за уметност: