Untitled logo

На 15 септември 2017 година, во Ликовниот салон на Македонската академија на науките и уметностите се отвори изложба на дела (масла, акварели и цртежи) на академик Васко Ташковски.

Изложбата, која е насловена „Ташковски – 80 години“, ја отвори академик Газанфер Бајрам, секретар на одделението за уметност на МАНУ, а за творештвото на академик Ташковски говореше академик Катица Ќулавкова.

Поканата за изложбата може да ја погледнете: ТУКА.

Фотографии од настанот: