Почитувани,

Истражувачкиот центар за ареална лингвистика при МАНУ Ве поканува на предавањето на проф. д-р Виктор Фридман (Универзитет во Чикаго, САД) на тема:

БОГАТСТВОТО НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК

Предавањето ќе се одржи на 20 септември 2018 (четврток) во 10.00 часот во малите сали на МАНУ.

Поканата за предавањето може да ја погледнете: ТУКА.

Контакт

Македонска академија на науките и уметностите
Бул. Крсте Мисирков, 2, П.С. 428
1000 Скопје
Телефон: ++389 (0)2 32 35 400
Факс:++389 (0)2 32 35 500
manu@manu.edu.mk
http://manu.edu.mk

50 години МАНУ–Документи

Фејсбук