На 17 април 2018, по повод одбележувањето на 25-годишнината од приемот на Република Македонија во Обединетите нации и 100-годишнината од раѓањето на првиот претседател на Република Македонија Киро Глигоров, во Македонската академија на науките и уметностите се одржа промоција на Зборникот „ЗА И ОД КИРО ГЛИГОРОВ“.

Фотографии од настанот: