Почитувани,

МАКЕДОНСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ

има чест да Ве покани на

COLLOQUIA BYZANTINA

ПРОМОЦИЈА

НА ТРИ КНИГИ
ОД ОБЛАСТА НА ВИЗАНТИСКАТА ЛИТЕРАТУРА
ОД АКАДЕМИК ВИТОМИР МИТЕВСКИ

Мали сали на МАНУ, 13 јуни (четврток) 2019 година, во 12 ч.

 

Обраќање на
академик Таки Фити, претседател на МАНУ

ПРОМОТОРИ

Академик Митко Маџунков ќе говори за
„СЕНКАТА НА МАРКО КРАЛЕ.
АНТИЧКАТА, ВИЗАНТИСКАТА И МАКЕДОНСКАТА ЕПСКА ПОЕЗИЈА“

Проф д-р Ратко Дуев, декан на Филозофскиот факултет, ќе говори за
„ПРЕГЛЕД НА ВИЗАНТИСКАТА КНИЖЕВНОСТ“

Проф. д-р Даниела Тошева ќе говори за
„ВИЗАНТИСКА ЕПСКА ПОЕЗИЈА“

Поканата за промоцијата може да ја погледнете: ТУКА.

Контакт

Академија на науките и уметностите на Република Северна Македонија – МАНУ
Бул. Крсте Мисирков, 2, П.С. 428
1000 Скопје
Телефон: ++389 (0)2 32 35 400
Факс:++389 (0)2 32 35 500
manu@manu.edu.mk
http://manu.edu.mk

50 години МАНУ–Документи

Фејсбук