Свечено одбележување на 80 години од раѓањето на академик Цветан Грозданов и промоција на првиот број на MONUMENTA, списание  на Истражувачкиот центар за културно наследство при МАНУ. На свеченоста беше прикажан филмот на МРТ снимен по повод јубилејот на академик Цветан Грозданов: „Меѓу иконите и фреските“.

 

Фотографии од настанот: