Во организација на Координативното тело Денови на св. Мајка Тереза, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх д-р Киро Стојанов и Македонската академија на науките и уметностите, во МАНУ се одржа Свечена академија, по повод прогласувањето за Светица на Мајка Тереза.

Фотографии од настанот:

 

50 години МАНУ–Документи

Фејсбук

Контакт

Македонска академија на науките и уметностите
Бул. Крсте Мисирков, 2, П.С. 428
1000 Скопје
Телефон: ++389 (0)2 32 35 400
Факс:++389 (0)2 32 35 500
manu@manu.edu.mk
http://manu.edu.mk