Во организација на Mакедонската академија на науките и уметностите и Фондацијата „Трифун Костовски“ свечено беше одбележан Дeнот нa фондацијаta Трифун Костовски“. Централен настан беше промоција на изданието и меморијална изложба на тема „ЖЕНАТА DE PROFUNDIS“ од акад. Томе Серафимовски.

Фотографии од настанот: