Во организација на Амбасадата на Република Бугарија  во Република Македонија и Културно-информативниот центар на Република Бугарија во Република Македонија во Изложбениот салон на МАНУ беше отворена изложбата:  Балканот – поделено културно наследство – Антика по идеја и фотографии на г-дин Иво Хаџимишев.