Македонската академија на науките и уметностите прв пат оваа година се придружи на традиционалното одржување на Виз Ер Скопски Маратон 2018/Wizz Air Skopje Marathon 2018. Осум храбри девојки и четворица момци, меѓу повеќе од 10.000 учесници од 58 држави во светот зедоа учество на Виз Ер Скопски маратон 2018, кој се одржа во недела на 6 мај 2018 година на рекреативната трка од пет илјади метри, која има хуманитарен карактер.

Фотографии од настанот: