Во издание на издавачката куќа „Матица Македонска“ деновиве се објавени две книги од академик Витомир Митевски кои се дел од десеттомната авторска едиција под заеднички наслов „Античката философија и нејзиното влијание“. Линк до објавата: https://mia.mk/ob-aveni-dve-filosofski-dela-od-akademik-vitomir-mitevski/