По повод 118-годишнината од смртта на Гоце Делчев, претседателот на Македонската академија на науките и уметностите, акад. Љупчо Коцарев, и потпретседателот на Академијата, акад. Живко Попов, положија цвеќе на гробот на македонскиот великан и револуционер, во црквата „Свети Спас“.