МАКЕДОНСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ
има чест да Ве покани на отворање на изложбата
СКУЛПТУРИ
од
Жарко Башески
изложбата ќе ја отворат:

акад. Љупчо Коцарев, претседател на МАНУ
акад. Влада Урошевиќ, секретар на Oдделението за уметност на МАНУ
 доп. член Венко Андоновски  

Ликовен салон на МАНУ
15 септември (четврток) 2022, во 19 часот

 

Каталог

Фотографии од експонатите: