Untitled logo

На 15 септември 2017 година, во Ликовниот салон на Македонската академија на науките и уметностите се отвори изложба на дела (масла, акварели и цртежи) на академик Васко Ташковски.

Изложбата, која е насловена „Ташковски – 80 години“, ја отвори академик Газанфер Бајрам, секретар на одделението за уметност на МАНУ, а за творештвото на академик Ташковски говореше академик Катица Ќулавкова.

Поканата за изложбата може да ја погледнете: ТУКА.

Фотографии од настанот:

 

50 години МАНУ–Документи

Фејсбук

Контакт

Македонска академија на науките и уметностите
Бул. Крсте Мисирков, 2, П.С. 428
1000 Скопје
Телефон: ++389 (0)2 32 35 400
Факс:++389 (0)2 32 35 500
manu@manu.edu.mk
http://manu.edu.mk