МАКЕДОНСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ
има чест да Ве покани на предавање на тема:
КРИЗА НА ЕТИЧКОТО МИСЛЕЊЕ
од
 проф. д-р ПРЕДРАГ ЧИЧОВАЧКИ
(College of the Holy Cross, Boston, USA)

Поздравна реч:
акад. Љупчо Коцарев,
претседател на МАНУ

Уводен збор:
акад. Витомир Митевски,
раководител на Лексикографскиот центар „Георги Старделов“

Малите сали на МАНУ,
2 јуни (четврток) 2022 година, во 12 ч.