На 11 април 2018 година, Истражувачкиот центар за компјутерски науки и информатички технологии при Македонската академија на науките и уметностите организираше предавање на тема: EPIGENETICS OF BRAIN DISORDERS – Biology and Bioinformatics од проф. д-р Fatemeh Haghighi (Icahn School of Medicine at Mount Sinai New York).

Фотографии од настанот: