Македонската академија на науките и уметностите
има чест да Ве покани на пристапното предавање
на новоизбраниот член во работниот состав на Академијата

проф. д-р Зоран Хаџи-Велков
Од Факултетот за електротехника и информациски
техологии (ФЕИТ)

на тема:
БЕЗЖИЧЕН ПРЕНОС НА ЕНЕРГИЈА И ИНФОРМАЦИЈА-
ОД РАЗГОВОРОТ МЕЃУ ШЕНОН И ТЕСЛА

Пригодна реч за дописниот член ќе одржи акад. Леонид Грчев.

Амфитеатар на МАНУ,
1 февруари (среда) 2023 година, во 12 часот

 

Покана