Untitled logo

На 30 ноември 2017 година, во амфитеатарот на МАНУ, се одржа промоција на изданието „ИЗБРАНИ ТРУДОВИ“ од академик Алајдин Абази.
Првата книга е со наслов „Електромагнетика, електротехнички материјали, енергија и околина“, а втората книга носи наслов „Високото образование и Универзитетот на Југоисточна Европа“.
На промоцијата свои обраќања имаа претседателот на МАНУ академик Таки Фити, потпретседателот на МАНУ академик Луан Старова и научниот секретар на МАНУ академик Леонид Грчев.

Фотографии од настанот: