Почитувани,

АКАДЕМИЈАТА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ
НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА – МАНУ

има чест да Ве покани на промоција на романите на
акад. Луан Старова објавени во Република Хрватска:

„Времето на козите“
„Враќањето на козите“
„Ервехе – книга за една мајка“
„Љубовта на генералот“

Обраќање на акад. Таки Фити, претседател на МАНУ

Промотори:
Елизабета Шелева
Ферид Мухиќ

Обраќање на Н.Е. Данијела Баришиќ, амбасадорка
на Република Хрватска во Република Северна Македонија

Обраќање на Хашим Бахтијари, директор
на издавачот „Тим-прес“ од Загреб

Музичка програма:
дуо ,,Скупи“ –
Јета Старова-Мехмети (флејта) и
Ермаљ Мехмети ( виолина)
со адаптираните музички композиции од Ермаљ Мехмети
Pranvera filloj me ardh („Пролетта се вести“) и „Јовано, Јованке“

Свечена сала на МАНУ,
9 мај (четврток) 2019 година во 12 ч.

Поканата за промоцијата може да ја погледнете: ТУКА.

50 години МАНУ–Документи

Фејсбук

Контакт

Македонска академија на науките и уметностите
Бул. Крсте Мисирков, 2, П.С. 428
1000 Скопје
Телефон: ++389 (0)2 32 35 400
Факс:++389 (0)2 32 35 500
manu@manu.edu.mk
http://manu.edu.mk