На 21 јануари 2020 година, претседателот на Македонската академија на науките и уметностите, акад. Љупчо Коцарев, имаше работна средба со амбасадорот на Република  Италија во Република Северна Македонија, Карло Ромеро.

Фотографии од настанот: