На 23 јануари 2020 година, претседателот на Македонската академија на науките и уметностите, акад. Љупчо Коцарев, имаше работна средба со амбасадорот на Руската федерација во Република Северна Македонија, Сергеј Баздникин.

Фотографии од настанот: