Македонската академија на науките и уметностите на 26 февруари (среда) 2020 година, во 12 часот го одржа Редовното годишно собрание на МАНУ.

Експозето на претседателот на МАНУ, акад. Љупчо Коцарев, поднесено на Редовното годишно собрание на МАНУ можете да го видите тука.

Поканата за настанот можете да ја погледнете овде.

Фотографиите од настанот можете да ги погледнете овде: