Почитувани,

Македонската академија на науките и уметностите има чест да Ве покани на

СВЕЧЕН СОБИР
ПО ПОВОД 100 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА
АКАДЕМИК КСЕНТЕ БОГОЕВ –
ВЕЛИКАНОТ НА
МАКЕДОНСКАТА ЕКОНОМСКА НАУКА

 

А Г Е Н Д А

13:00 – 13:15 часот
Обраќање на акад. Таки Фити,
претседател на МАНУ

13:15 – 13:30 часот
Обраќање на проф. д-р Предраг Трпески,
декан на Економскиот факултет
при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје

Промоција на специјалниот број на списанието
Прилози на Одделението за општествени науки на МАНУ,
посветен на 100-годишнината од раѓањето
на акад. Ксенте Богоев

Пригоден коктел

Свечена сала на МАНУ,
12 декември (четврток) 2019 година,
во 13 часот

Поканата за Свечениот собир може да ја погледнете: ТУКА