На 14 март 2014 год. (петок), во 10 часот, во амфитеатарот на МАНУ ќе се одржи советување „КАКО ДО ПОГОЛЕМА ВРАБОТEНОСТ НА СТУДЕНТИТЕ И ДИПЛОМЦИТЕ?“

Советувањето е поддржано од проектот: „Градење капацитети за поголема вработеност“, финансиран од Амбасадата на Кралството Велика Британија и Северна Ирска во Република Македонија.

Проектот се реализира во координација со: Министерството за образование и наука на Република Македонија и Министерството за труд и социјална политика на Република Македонија.

Програмата за советувањето е достапна тука.

Фотографии од настанот: