На 1 ноември 2018 година, во Ликовниот салон на МАНУ, се отвори изложбата: „ЖИВОТНО ДЕЛО“ од Благој Чушков. Поздравна реч имаше акад. Газанфер Бајрам, секретар на Одделението за уметност на МАНУ, а изложбата ја отвори проф. д-р Минас Бакалчев, професор на Архитектонскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

Фотографии од настанот: