По повод јубилејот 1.000 години од основањето на Бигорскиот манастир, во Ликовниот салон на Македонската академија на науките и уметностите, на 8 октомври (четврток) 2020 година, во 12 часот, се отвори изложбата „Од уметничката ризница на Бигорскиот манастир“. На свеченото отворање на изложбата, пригодни промотивни обраќања и беседи имаа акад. Љупчо Коцарев, претседател на МАНУ, и г. г. Стефан, архиепископ охридски и македонски и на Јустинијана Прва.

 

Информации за настанот може да најдете овде.

 

Фотографии од настанот: