На 1 ноември 2018 година, во Ликовниот салон на МАНУ, се отвори изложбата: „ЖИВОТНО ДЕЛО“ од Благој Чушков. Поздравна реч имаше акад. Газанфер Бајрам, секретар на Одделението за уметност на МАНУ, а изложбата ја отвори проф. д-р Минас Бакалчев, професор на Архитектонскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

Фотографии од настанот:

50 години МАНУ–Документи

Фејсбук

Контакт

Македонска академија на науките и уметностите
Бул. Крсте Мисирков, 2, П.С. 428
1000 Скопје
Телефон: ++389 (0)2 32 35 400
Факс:++389 (0)2 32 35 500
manu@manu.edu.mk
http://manu.edu.mk