На 31 мај 2018 година, Истражувачкиот центар за компјутерски науки и информатички технологии при МАНУ организираше предавање на тема: „Инспирација од природа: Сензори за хирургија и подводни морски истражувања“ од д-р Виктор Груев, University of Illinois Urbana-Champaign.

Апстрактот може да го погледнете: ТУКА.