Почитувани,

По повод свеченото одбележување  на 25-годишнината од премиерата на играниот филм „Пред дождот“ од Милчо Манчевски, Македонската академија на науките и уметностите и Кинотеката на Република Северна Македонија организираа пригодна свеченост која се одржа на 18 декември 2019 година во Свечената сала на МАНУ .

Поканата за настанот може да ја погледнете тука.

Фотографии од настанот:

 

 

 

 

50 години МАНУ–Документи

Фејсбук

Контакт

Македонска академија на науките и уметностите
Бул. Крсте Мисирков, 2, П.С. 428
1000 Скопје
Телефон: ++389 (0)2 32 35 400
Факс:++389 (0)2 32 35 500
manu@manu.edu.mk
http://manu.edu.mk