Почитувани,

По повод свеченото одбележување  на 25-годишнината од премиерата на играниот филм „Пред дождот“ од Милчо Манчевски, Македонската академија на науките и уметностите и Кинотеката на Република Северна Македонија организираа пригодна свеченост која се одржа на 18 декември 2019 година во Свечената сала на МАНУ .

Поканата за настанот може да ја погледнете тука.

Фотографии од настанот: