Почитувани,
Македонската академија на науките и уметностите има чест да Ве покани на Свечениот собир по повод 100-годишнината од раѓањето на Блаже Конески.
Собирот ќе се одржи на 20.12.2021 година (понеделник) во МАНУ со почеток во 11:00 часот и ќе можете да го следите преку платформата ZOOM на следниов линк:

Topic: МАНУ – Свечен собир по повод 100-годишнината од раѓањето на Блаже
Конески
Time: Dec 20, 2021 11:00 AM Sarajevo, Skopje, Zagreb
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/87117274407?pwd=YjZjSlRlNWdtZCtWODkzQzVPOHNpZz09

Програма на настанот

 

Обраќањето на претседателот на МАНУ акад. Љупчо Коцарев можете да го прочитате овде.

 

Фотографии од настанот: