Македонската академија на науките и уметностите има чест да Ве покани на Свечен собир по повод 190 години од раѓањето на Григор С. Прличев.

Собирот ќе се одржи во Свечената сала на МАНУ, на 4 март (среда) 2020 година, во 12 часот.

Програмата за настанот можете да ја погледнете овде.

Фотографиите од настанот можете да ги погледнете овде.