На 30 октомври 2018 година во Македонската академија на науките и уметностите се одржa симпозиум на тема: „The Fifth High-Level Think Tanks Symposium of China and Central & Eastern European Countries 30 – 31 October 2018 Skopje, Republic of Macedonia“, кој е дел од Процесот 16+1. На Симпозиумот, меѓу другите, обраќање имаа и претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, потпретседателот на Кинеската академија на општествени науки, проф. Ванг Јинчинг, акад. Таки Фити, претседател на МАНУ и околу 30 учесници од земјите на Централна и Југоисточна Европа.

Програмата за симпозиумот може да ја погледнете: ТУКА.

Фотографии од настанот:

50 години МАНУ–Документи

Фејсбук

Контакт

Македонска академија на науките и уметностите
Бул. Крсте Мисирков, 2, П.С. 428
1000 Скопје
Телефон: ++389 (0)2 32 35 400
Факс:++389 (0)2 32 35 500
manu@manu.edu.mk
http://manu.edu.mk