Од 6.09 до 8.09.2018 година,  во организација на L’Association internationale d’études du Sud-Est européen – AIESEE и на Македонскиот национален комитет на  AIESEE при МАНУ, во куќата Уранија во Охрид, се одржа Меѓународен симпозиум на тема: „Tradition dans la communication et dans la culture spirituelle de l’Europe du Sud-Est (droit, économie, sciences naturelles, art, littérature, langue)“.

Програмата можете да ја погледнете: ТУКА

50 години МАНУ–Документи

Фејсбук

Контакт

Македонска академија на науките и уметностите
Бул. Крсте Мисирков, 2, П.С. 428
1000 Скопје
Телефон: ++389 (0)2 32 35 400
Факс:++389 (0)2 32 35 500
manu@manu.edu.mk
http://manu.edu.mk