На 30 октомври 2018 година во Македонската академија на науките и уметностите се одржa симпозиум на тема: „The Fifth High-Level Think Tanks Symposium of China and Central & Eastern European Countries 30 – 31 October 2018 Skopje, Republic of Macedonia“, кој е дел од Процесот 16+1. На Симпозиумот, меѓу другите, обраќање имаа и претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, потпретседателот на Кинеската академија на општествени науки, проф. Ванг Јинчинг, акад. Таки Фити, претседател на МАНУ и околу 30 учесници од земјите на Централна и Југоисточна Европа.

Програмата за симпозиумот може да ја погледнете: ТУКА.

Фотографии од настанот: